Cum să creezi o strategie publicitară eficientă pe Facebook în 2022

Când vine vorba de cheltuirea bugetului dvs. de publicitate, este posibil să nu fiți sigur cum să obțineți cel mai bun profit. La urma urmei, există atât de multe opțiuni diferite de publicitate și marketing. Cum știi care se va potrivi cel mai bine afacerii tale, va ajunge la publicul dorit și îți va oferi cea mai mare rentabilitate a investiției tale?

Chiar și cu toate schimbările pe care le-a suferit Facebook în ultimele luni, este încă un loc grozav pentru a-ți face publicitate afacerii. Reclamele sunt accesibile și aveți posibilitatea de a vă viza clienții „ideali”. Cu aproximativ 1,93 miliarde de oameni care folosesc această platformă de socializare în fiecare zi, cu siguranță vei ajunge la publicul pe care îl cauți.

Ca orice platformă de marketing sau de publicitate, veți dori să intrați în acest efort cu un plan sau o strategie solidă. Fără unul, ați putea la fel de bine să aruncați fluturași de pe un pod și să sperați la ce este mai bun.

Strategia publicitară Facebook 2022

Dacă sunteți nou în publicitate pe Facebook, acest peisaj poate arăta ca o nouă frontieră înspăimântătoare în care nicio afacere nu a mai trecut… dar nu este. Există peste 3 milioane de companii care fac publicitate activă pe Facebook.

“Stai… atunci nu este suprasaturat? N-ar trebui să fac reclamă în altă parte?” Există atât de mulți agenți de publicitate pe Facebook pentru că funcționează. Este o modalitate excelentă de a ajunge la publicul dorit și de a-l inspira să ia măsuri (în mod ideal, achiziționarea produsului).

Acum, ceea ce trebuie să știți este că nu toți cei 3 milioane de agenți de publicitate au succes. Mulți nu au reușit să înțeleagă cine este clientul lor ideal și cum să vizeze persoanele cărora doresc să le vândă.

În consecință, întrebarea nu este dacă ar trebui să faci publicitate pe Facebook. Întrebarea este cum să faceți publicitate corect, astfel încât rentabilitatea investiției să merite timpul și banii dvs.

Ce trebuie să știți înainte de a vă configura anunțul Facebook

Înțelegem că sunteți încântat, dar o anumită planificare prealabilă vă va ajuta să faceți campania mult mai de succes.

În primul rând, trebuie să înțelegeți cine este clientul dvs.

 • Cine sunt ei?
 • Cum arată situația lor familială?
 • Cât fac ei?
 • Unde locuiesc ei? (Atât din punct de vedere geografic, cât și dacă dețin sau nu închiriază).
 • Unde lucreaza ei?
 • Cum își petrec timpul liber?

Odată ce înțelegi cine sunt, vei dori să faci un pas mai departe și să înțelegi cum gândesc ei.

Ce îi ține trează noaptea? Cum este starea lor emoțională și ce nevoi caută să le fi îndeplinite? Cum se identifică ei? Felul în care se văd pe ei înșiși este adesea mai important decât modul în care îi vedeți (chiar dacă viziunea dvs. este mai realistă).

În continuare, veți dori să parcurgeți călătoria medie a clienților. Ce pași fac ei în timp ce:

 • Recunoașteți că au o problemă
 • Identificați care este problema
 • Descoperiți soluții potențiale
 • Fii conștient de tine ca opțiune
 • Alegeți să cumpărați produsul dvs

Pentru fiecare client, această călătorie poate fi ușor diferită. Cu toate acestea, ele se împart în general în 3 categorii:

 1. Faza de conștientizare (partea de sus a pâlniei)
 2. Faza de considerare (mijlocul pâlniei)
 3. Faza de decizie (partea de jos a pâlniei)

De ce contează asta pentru tine ca agent de publicitate? Pentru că vă veți modifica conținutul, ofertele, verbiajul și apelul la acțiune în funcție de etapa în care se află potențialul dvs. cumpărător.

În cele din urmă, veți dori să vă împărțiți publicul în segmente în funcție de locul în care se află în călătoria clientului. Acest lucru vă va permite să faceți ofertele potrivite persoanelor potrivite la momentul potrivit.

Iată câteva exemple de segmente de public potențiale:

 • Orice clienți noi aflați în „etapa de perspective” intră în canalul dvs. ca clienți potențiali, deoarece sunt interesați de produsul dvs.
 • Cate lead-uri v-au vizitat site-ul, dar nu s-au implicat, poate doriți să utilizați retargeting pentru a le reaminti că sunteți acolo, așteptând în aripi, cu soluția la problemele lor.
 • Cititorilor de blog implicați le place blogul dvs. și continuă să revină pentru mai multe. Este mai probabil să vă distribuie conținutul pe Facebook sau să facă o achiziție.
 • Vizitatorii paginii de destinație au ajuns la o anumită pagină de destinație și, prin urmare, sunt probabil interesați de acel anumit produs.
 • Cei care abandonau coșurile de cumpărături erau atât de aproape de a face o achiziție… dar ceva i-a oprit. Ar putea avea nevoie doar de o împingere blândă pentru a-și finaliza achiziția
 • Clienții reveniți îți iubesc marca. Au cumpărat deja de la dvs. în trecut și revin din nou și din nou pentru mai multe. Acești clienți pot servi drept susținători ai mărcii, cântându-ți laudele și recomandând produsul tău prietenilor lor.

Pe măsură ce aflați mai multe despre propriul public, este posibil să descoperiți diferite segmente care vor necesita mesaje diferite.

Acum, luați în considerare modul în care strategia dvs. de Facebook va diferi în funcție de cine faceți publicitate și de locul în care se află în călătoria lor (și în canalul dvs.). Luați în considerare aceste posibilități.

 • Când căutați să atrageți clienți potențiali, puteți crea reclame în jurul mărcii sau conținutului dvs. care îi vor ajuta să își înțeleagă problema (și să vă poziționeze ca expert).
 • Pe măsură ce obiectivul dvs. se schimbă și doriți să CONVERȚI clienții potențiali, veți utiliza concursuri și cadouri, oferte de probă gratuite și anunțuri potențiale.
 • Când este timpul să ÎNCHIȘI clienții potențiali, vei include campanii de promovare a clienților potențiali, oferte cu reduceri, campanii de vânzări și oferte pe timp limitat pentru a-i încuraja să cumpere.
 • Odată ce clienții potențiali devin clienți, este timpul să-i încântați cu oferte premium, programe de recomandare, campanii de upsell și informații utile despre achizițiile lor.

Mai este un pas înainte de a ne aprofunda în strategia publicitară Facebook. Se numește pixel Facebook și dacă vrei să-ți urmărești conversia (ceea ce cu siguranță faci), trebuie să-l instalezi. Pixelul Facebook este un șir de puncte de urmărire pe care le luați de pe Facebook și le încorporați în site-ul dvs. Apoi urmărește ce fac vizitatorii când ajung pe site-ul tău. Acest lucru vă permite să vă îmbunătățiți reclamele pe baza comportamentului real al utilizatorului.

Nu e super tehnist, dar încă încerci să te ocupi de propriul tău site? Facebook are instrucțiuni pas cu pas pentru a vă ajuta să instalați un pixel Facebook pe site-ul dvs. web.

Strategii publicitare Facebook

Acum că ați pus bazele pentru reclame puternice pe Facebook, putem arunca o privire asupra diferitelor strategii pe care le-ați putea folosi pentru publicitatea dvs.

În funcție de segmentele de public pe care alegeți să le vizați, este posibil ca acestea să nu se potrivească toate. Asigurați-vă că păstrați toate cercetările pe care le-ați efectuat asupra publicului, în timp ce căutați aceste opțiuni.

1. Combină reclamele Facebook cu marketingul de conținut

Multe companii fac greșeala de a viza clienții potențiali caldi cu reclame concepute pentru a-i transforma în clienți plătitori. Tu stii mai bine. Știi că un lead cald nu este încă pregătit să cumpere de la tine. În loc să-i dezactivați cu oferte de vânzări directe, oferiți-le conținut util care să răspundă la întrebările lor și să le rezolve problemele. Acest lucru trebuie să fie scurt, interesant și valoros. Fii răbdător. În cele din urmă, vei transforma acești clienți potențiali în clienți.

Cum faci acest lucru?

 1. Creați conținut.
 2. Partajați conținut pe Facebook.
 3. Cereți membrilor echipei (și poate câțiva prieteni) să dea like și să distribuie postarea.
 4. Îmbunătățește-ți postarea pe Facebook, astfel încât să poți ajunge la un public mai larg.

2. Utilizați cadouri și concursuri

Concursurile Facebook nu trebuie să se concentreze tot timpul pe vânzări. În schimb, puteți oferi un potențial premiu de mare valoare pentru a crea o cunoaștere sporită a mărcii, care va da roade pe termen lung prin aducerea de noi clienți potențiali în canalul dvs. de conversie. Înainte de a te angaja într-o strategie de concurs sau de cadouri, revizuiește politicile Facebook pentru a te asigura că nu încalci niciuna dintre regulile acestora.

3. Utilizați anunțuri potențiale pentru a vă construi lista de marketing

O mare urmărire pe Facebook este grozavă, totuși, Facebook „deține” contactele tale. Dacă decid să-și schimbe algoritmul sau să închidă, veți pierde accesul la acele persoane.

Crearea unui magnet principal, cum ar fi o carte electronică sau un curs gratuit și apoi difuzarea unui anunț principal, vă va ajuta să vă construiți lista de marketing. Consumatorii își pot introduce adresa de e-mail direct pe Facebook (fără pași adăugați sau fricțiuni în timpul cărora le puteți pierde) în schimbul cadoului lor gratuit. Puteți apoi să adăugați e-mailul lor la lista dvs. de marketing și să le includeți în campaniile dvs. de marketing prin e-mail în viitor.

4. Încorporați anunțuri video

Dacă difuzați reclame de ceva vreme și nu vedeți profiturile pe care le-ați sperat sau sunteți nou în reclamele Facebook și doriți să încercați câteva opțiuni diferite și să vedeți ce funcționează cel mai bine pentru situația dvs., videoclip reclamele pot fi exact ceea ce cauți.

Oamenii nu numai că iubesc videoclipurile, dar au și cel mai mic cost efectiv pe clic (eCPC) în comparație cu alte tipuri de anunțuri. Trebuie să îndulciți afacerea și mai mult? Adobe a descoperit că „cumpărătorii care vizionează videoclipuri au șanse de 1,81 de ori mai mari să cumpere decât cei care nu sunt video”.

5. Creați Facebook și Google Ads

În timp ce mulți specialiști în marketing văd aceste platforme ca fiind una sau alta, Facebook și Google se pot completa destul de frumos.

Încă o dată, strategia dvs. trebuie să depindă de obiectivele campaniei și de segmentul de public pe care doriți să-l vizați. De exemplu, cineva care caută un anumit produs, să zicem un computer nou, este probabil gata să facă o achiziție și pur și simplu își cercetează opțiunile. Utilizarea cuvintelor cheie potrivite și crearea de reclame Google în jurul lor poate fi mai bună decât vizarea clienților potențiali caldi pe Facebook cu o conștientizare sporită a mărcii.

6. Utilizați reclamele mobile Facebook

Înainte de a merge mai departe, site-ul sau pagina dvs. de destinație sunt optimizate pentru vizualizare pe mobil? Aceasta înseamnă că utilizatorii vor avea o experiență de vizionare pozitivă, indiferent de dispozitivul pe care îl folosesc. Dacă site-ul dvs. nu este configurat pentru aceasta, nu sunteți pregătit pentru anunțuri mobile. În ciuda faptului că 94% din veniturile din publicitate ale Facebook au fost generate prin intermediul mobilului, vei arunca bani pe fereastra proverbială dacă trimiți potențiali clienți pe un site care le provoacă frustrare.

.

Când vine timpul să vă concepeți strategia publicitară pe Facebook, cel mai important lucru pe care îl puteți face este să vă înțelegeți mai bine publicul. Toate strategiile fanteziste și trucurile noi nu vă vor ajuta dacă nu știți cui vinzi și cât de aproape sunt de a face o achiziție.

Petreceți ceva timp pentru a vă cunoaște clientul ideal, a afla cine sunt, ce fac și ce își doresc. Odată ce înțelegeți unde sunt clienții potențiali în călătoria lor de cumpărare, îi puteți conduce mai bine către achiziționarea produsului.

Facebook s-ar fi schimbat, dar valoarea de a-ți înțelege clienții nu se va schimba niciodată.

Posted by Dumitru Slonovschi

Lasă un comentariu