Dumitru Slonovschi

Sunt Dumitru Slonovschi și am fondat Magenta Consulting în 2006, pe atunci, prima companie de consultanță în marketing, iar acum, lider pe piața locală în cercetări de marketing, marketing strategic și consultanță în dezvoltarea afacerilor. Este prima companie în Moldova acreditată de Esomar.

M-am dezvoltat împreună cu compania mea și clienții mei. Acum, avem o echipă de peste 30 de consultanți full time, care depun maxim efort pentru a atinge rezultatele necesare. Lucrăm cu organizații internaționale prezente în Moldova, cele mai mari branduri, dar susținem și startup-uri și companii mici să atingă creșterea necesară.

Dumitru Slonovschi este consultant specializat în marketing strategic și cercetări de marketing. Începând cu 2004 a implementat peste 1.200 proiecte de consultanță, cercetări de marketing, cercetări sociologice, politici publice și instruiri.

În propria persoană

M-am născut în 1979 în orașul Chișinău, într-o familie de geolog și profesor universitar care s-au mutat în oraș deja la maturitate. Astfel, sunt orășean în prima generație și respectiv, încă nu aparțin clasei de inteligenți.. Îmi place să călătoresc, să fac cunoștință cu persoane noi și precum consideră unii anume această capacitate m-a ajutat să-mi creez afacerea. Îmi plac călătoriile cu cortul. Ador să fotografiez.  Îmi place sportul, am început să frecventez sala de sport, mi-am luat bicicletă și aștept cu nerăbdare fiecare escapadă. Duminica ziua îmi prefer să fac plimbări la aer liber cu prietenii, iar duminica seara e timpul perfect pentru discuții despre viață la un pahar de vin.

Sunt în particular recunoscător în viața mea pentru câteva lucruri – părinții mei, prietenii mei și afacerea pe care am creat-o. Lenuța are un loc deosebit în tot, mă inspiră și îmi oferă creativitate.

La costum

Cum spunea Malcolm Gladwell, eu am acumulat numărul de ore necesare (apr 10 ani) pentru a spune că am devenit expert în marketing și pot consulta cu încredere.

La Magenta Consulting, sunt director general și consultant din 2006, unde am reușit să mă specializez în:

  • Cercetări de marketing
  • Marketing strategic
  • Implementare strategiei de marketing
  • Management de proiect și echipă
  • SEO
  • Digital marketing
  • Audit de marketing

Alte afaceri, de asemenea au format multă experiență – lansare de afacere sau exit, parteneriate de succes și nu prea, clienți satisfăcuți și înțelegerea mediului de afaceri.

Memora – fondator și exit

Dreamups – fondator

Omnis – fondator și exit

Bizpower – fondator și exit

La tablă

2012: Am obținut titlu de doctor în științe. Am susținut teza pe o temă nouă pentru lumea academică locală – Noi aspecte ale investițiilor – internaționalizarea directă și indirectă. Am început să lucrez la această temă încă 10 ani în urmă, în Suedia, unde am făcut cunoștință cu viziunea lui Jan-Erik Vahlne (fondatorul teoriei de Internaționalizare de la Uppsala). Această temă mi s-a părut interesantă întrucât am studiat mai devreme relațiile economice internaționale, iar procesele de internaționalizare și globalizare mi-au atras atenția în particular. Acest interes s-a reflectat și în curiozitatea pe care mi-a trezit-o curentul postmodern în marketing.

2011: Am absolvit facultatea de Științe Politice pe lângă Academia de Științe.

2004: Am finalizat masteratul în domeniul Businessului Internațional la Universitatea din Goteborg, Suedia.

2002: Am dus la capăt programul de MBA la Universitatea din Lund, Suedia.

2001: Am absolvit faculățile de Finanțe și Drept Economic la ASEM, Moldova.

1996: Am făcut liceul Ion Creangă din Chișinău, Moldova.

Lasă un comentariu