Magenta Consulting

Magenta Consulting este o companie specializată în domeniul consultanței în afaceri și a cercetărilor opiniei publice. Ea a fost creată în aprilie 2006. În prezent, în companie activează 25 de persoane cu ajutorul cărorași efectuăm aproximativ 100 de proiecte anual. Activitatea companiei include două direcții de bază: cercetări comerciale și cercetări sociale.

Pentru bani

Cercetările comerciale, de obicei, ne aduc o satisfacție mai mare întrucât putem vedea că recomandările noastre au fost aplicate produselor și serviciilor nou-lansate sau relansate, ambalajelor, denumirilor de produse, spoturilor publicitare. Magenta lucrează atât cu companiile locale, cât și cu acele străine. Portofoliul nostru de clienți se mândrește cu astfel de nume precum Nestle, Moldcell, Lafarge, Südzucker, Lukoil, Mobias Banca, Western Union, Victoriabank, Bayer Schering Pharma, Berlin Chemie. Pe parcursul celor 7 ani de activitate, echipa Magenta a reușit să-și contureze câteva domenii de expertiză – sectorul IT, bănci și alte servicii financiare, băuturi răcoritoare, apa îmbuteliată, vinuri, produse cosmetice,publicații periodice.

Am început cu sondaje pe eșantioane de 300-400 de persoane, dar în timp, am dezvoltat și rețeaua noastră de operatori odată cu creșterea necesităților clienților noștri. Actualmenteefectuăm sondaje pe eșantioane de mii de oameni în paralel realizămcu focus grupuri și interviuri aprofundate.. Referindu-ne la dimensiunea eșantionului, s-ar putea ca unii să nu perceapă de ce extinderea eșantionului este o realizare importantă și de ce pentru cercetare nu este suficient un eșantion de 300 de oameni, în timp ce teoria statisticii spune că marja de eroare la astfel de eșantioane este una acceptabilă. Însă, ținem să menționăm că așa un număr de interviuri nu ne va permite să intrăm în detalii – vom putea doar să prezentăm cifre generale, aplicabile la nivel de întreaga populație. Deci, nu e vorba de grandomanie, avem cele mai bune intenții și dorim să aducem clientului date calitative de care el are nevoie.

Pentru suflet

În afara studiilor comerciale, Magenta livrează și studii sociale. Această categorie de cercetări ne aduce un alt tip de împlinire – satisfacția de a ști că ai contribuit la rezolvarea unei probleme sociale, fie că e vorba despre diminuarea numărului de fumători din Moldova, sau de creșterea nivelului de informare a populației despre existența ajutoarelor sociale, ori îmbunătățirea procesului de administrare a examenelor de BAC. Categoriile de studii sociale în care am reușit să acumulăm experiență în timp includ domeniul educației, sănătății, serviciilor sociale, gender. Pe această linie, serviciile noastre de consultanță sunt oferite atât Guvernului RepubliciiMoldova, cât și organizațiilor internaționale, precum UNICEF, WHO, WB. Anume în cadrul acestor cercetări, operatorii noștri, dar și consultanții seniori merg în teren și colectează date calitative prin intermediul interviurilor aprofundate sau a focus grupurilor. Recent, am început să ne implicăm mai mult în domeniul politicilor publice. Desigur că acest lucru îl facem în strânsă colaborare cu experții noștri externi, cărora le oferim informațiile colectate prin intermediul cercetărilor.

Personalități

Într-un final, pe lângă toate cercetările care le efectuăm, Magenta, în primul rând, reprezintă oamenii care lucrează în oficiu și în afara acestuia. Echipa noastră include cinci consultanți seniori care activează în companie  de 5 ani, alți patru Consultanți, cinci Consultanți Juniori și Departamentul Financiar. Deși avem în echipă atât persoane cu vârsta de până la 30 de ani, cât și persoane cu vârstă peste 30 de ani, suntem, în general, o echipă tânără. Ceea ce contează este faptul că ne place să petrecem timpul împreună, chiar și în orele de după program. Iar o confirmare a acestui fapt, este că de ceva timp am început să și călătorim împreună: la mare cu corturile în Ucraina, în munții Carpați ai României. Recent am vizitat orașul Odessa, iar lista urmează să se extindă.

Lasă un comentariu