Eye Tracking – știe unde te-ai uitat?

În weekend am fost la TEDx Chișinău Superposition. A fost tare inspirațional. Pe lângă speakerii faini, echipa Tedx Chișinău a organizat posibilitatea ca toți participanții să testeze mai multe chestii inovative. Magenta Consulting a prezentat tehnologia Eye Tracking. Am avut un colțișor unde oricine putea să intre și să testeze Eye Tracking pe ochii lui. A fost tare fun, majoritatea rămâneau uimiți de rezultate.

Ce înseamnă eye tracking

Este un dispozitiv care urmărește mișcările ochilor ( iar ochii nu-i poți controla). Atunci când vrei să testezi pe cât de bine prinde la public, din punct de vedere vizual, un ambalaj, o vitrină un website, un panou publicitar, Eye tracking este perfect. În principiu, oricine poate implementa acestă tehnologie în luarea deciziilor ce țin de design. Mulți din noi cred că designul pe care îl creem este super-tare. Dar este el observabil și atractiv ochiului din punct de vedere științific?

Ce informație primești din eye tracking:

  • Unde se uită și cât timp se uită respondentul
  • Traiectoria privirii acestuia
  • Ce parte a produsului nu este observat
  • Ce îl distrage pe participant într-un mod negativ
  • Cum analizează textul : îl citește amănunțit sau îl scanează

Rezultatele experimentului eye tracking ne-au amuzat

Cel mai fain este faptul că rezultatele testării pot fi analizate pe categorii de sex, vârstă, regiune. De exemplu, în această imagine, care este, de fapt, reclamă pentru bere (nici eu nu am observat berea din colț din prima), femeile au observat canapeaua (really?) iar bărbații, evident că nu J

eye tracking

Femeile se uită la fețe, bărbații.. mai jos. În plus, ei citesc, de fapt și ce este scris pe dreapta, pe când femeile nu atrag mare atenție cuvintelor.

eye tracking

Dar tu unde te-ai uitat?

 

Posted by Dumitru Slonovschi

  1. […] voi cum căutați rezultate în Google? Apropo Eye Tracking este aici lângă tine, te așteaptă […]

Lasă un comentariu