Bizpower – Cum? Ce? De ce? Cu cine? Etc…

Stăteam într-o zi la cafea şi ne gândeam la ceea ce nu ajunge mediului local de afaceri. Discutam cu diverşi antreprenori, care spuneau că există probleme, însă nu este un loc unde ei ar putea să le discute. Mediul de afaceri e într-o creştere şi schimbare rapidă şi tocmai de asta e nevoie de knowledge management, adică  de împărtăşire a cunoştinţelor, dezvoltare a ideilor, schimbul de experienţă etc.

De ce e nevoie de Bizpower în Moldova?

În primul rând, pentru sharing, anume așa am și ajuns la sloganul nostru – It’s time to share! Există o nevoie acută de a vorbi în public şi nu e vorba de public speaking, dar mă refer la sharing de experienţă, care este o modalitate foarte bună de dezvoltare a branding-ului personal. Bizpower oferă fiecărui speaker posibilitatea de a fi ancorat cu o idee, aproape genială, în mediul de afaceri local. Astfel pornesc noile curente de gândire şi schimbările spre bine.

Ce vor auzi participanţii la Bizpower?

Participanţii la conferinţă au posibilitatea să afle pe parcursul a doua zile idei noi. Nu e neapărat ca toate acestea să fie perfecte sau ca participanţii să fie de acord sută la sută cu aceste idei. E suficient ca aceştia să-şi pună întrebări, să genereze noi idei. Aceasta ar garanta succesul Bizpower.

Speakerii Bizpower – cum au fost aleşi?

Am căutat oameni care au ce spune, am încercat să scoatem din umbră personalităţi care sunt mai puţin publice, dar sunt adevăraţi experţi în domeniul în care lucrează.

Echipa de organizare.

Trei lideri experimentaţi şi puternici, cu viziuni creative şi o echipă multilaterală extraordinară cu experienţă în diferite domenii care știu să se descurce în situaţii dificile.

Andrei, spre exemplu, se manifestă cel mai bine stând pe facebook 🙂 Glumesc! Eu as zice că Andrei simte campaniile de promovare si are gusturi foarte rafinate. Stie cum sa convingă partenerii noștri. Alexandru este bun în interviuri la TV 🙂 Are spirit de organizator de evenimente mari si probabil a organizat cele mai multe traininguri în Moldova. Alina este foarte insistentă 🙂 Ea a structurat procesele și a stabilit responsabilitățile. Nadya este de încredere maximă, dacă a fost discutat odată nu este nevoie să mai revenim, am încredere în ea … si eu – puţin din toate, cu un accent pe idee si promovare. Vlad este foarte serios si foarte rapid! Dar și e evident, așa a fost antrenat, ne păzește de foc. Probabil a vorbit cu toate companiile din Moldova in aceste 2 luni. Angela știe ce face! Din prima am înțeles că este o personalitate cu experiență.

… consider ca ne complimentăm foarte bine.

Organizarea evenimentului în sine este o plăcere, considerând că această activitate este una absolut nouă pentru noi şi nu reprezintă o ocupaţie de bază.

Încă ceva…

Ideea de sharing între experţii moldoveni în mare măsură nu este înţeleasă pe deplin şi, respectiv, este mai greu acceptată. Trebuie sa menţionez că unii speakeri nurealizează în întregime aşteptările pe care le are publicul de la ei. Participanţii la eveniment, poate ca niciodată, au notat în formularele de înregistrare un “hunger” de cunoştinţe, de modele noi care să fie cât mai practice şi fundamentate prin exemple reale. Aşteptările participanţilor pot fi îmbinate intrun mesaj clar: “nu vrem banalităţi – vrem un pas înainte în calitatea informaţiei redate”. În general, conferinţele de sharing din Moldova, adună oameni frumoşi şi cu experienţă, care au foarte multe idei sau mai bine zis tematici pentru sharing. Şi aceste idei sunt foarte interesante şi inovatoare pentru noi. Cea mai mare problema însă rămâne modalitatea de prezentare a acestora sau găsirea unui moment interesant al discursului, a unui “ceva deosebit”, susţinut prin câteva exemple empirice. Mai consider că, chiar dacă suntem cea mai frumoasă naţiune de pe pământ, avem ”cel mai bun vin, cea mai verde iarbă, etc. – (ref: Furio Snails), suntem foarte modeşti şi adesea elementele pe care le scoatem în evidență pentru a ne reprezenta nu sunt suficient gândite şi nu reflectă esenţa discursului.

Iată de ce aş vrea ca Bizpower să “inhibe” modestia din noi, să ne facă să vorbim scurt, clar şi foarte captivant.

La Bizpower eu o sa vorbesc despre postmodernism în Marketing, dar până atunci mai urmează un articol!

Mai mult despre eveniment pe http://www.bizpower.md/

Posted by Dumitru Slonovschi

 1. Salut!
  Scrieti un numar de contact al organizatorilor va rog!
  Care sunt conditiile de participare, si alte detalii bine de stiut?
  Merci mult!

 2. Dumitru Slonovschi April 24, 2013 at 18:44

  Draga Ina, va rog sa vizitati http://www.bizpower.md/ro/contacts.

  Ar fi bine sa-l abordati pe Vlad Ghenciu.

Lasă un comentariu