Weather Marketing

Numai am venit din oraș, înghețat, cu gândul de a scrie un articol pe blog. Pentru că inspirația e depresată din cauza timpului și dispoziția fluctuează din cauza ba zilelor cu soare, ba a ploiii, m-am gândit dacă cineva se folosește de acest lucru ca sa-mi vândă mie vreun produs. Fără lungi așteptări am căutat pe Google Weather Marketing. Poate voi ați știut despre această ramură a marketingului, dar eu am fost mirat să găsesc că acest concept există și e atât de dezvoltat.
Pe lângă partea evidentă că băuturile răcoritoare se vând mai bine când e cald și șubele iarna, există instrumente online care ne permit să promovăm un produs sau altul în dependență de timpul de afară.

Unul din aceste instrumente, care apare și primul în Google search este Skymosity, care-ți permite să faci email based marketing sau website customisation, așa încât informația pe care o vede sau primește potențialul client să fie în dependență de temperatura de afară de la locația sa. De exemplu Lipton ar fi putut automat seta campania sa așa, încât, luni când a fost 30 de grade să-mi arate Lipton Iced Tea, iar azi, când sunt doar 7 și eu îngheț în oficiu să-mi promoveze ceaiul cald care mă poate încălzi imediat.

Mi-a plăcut mult ce-am găsit în acest articol, unde se vorbește despre același subiect și e relevant mai ales dacă sunteți în retail.

Shopping is a clear reflection of Mood

Mood is a clear reflection of Weather

Hence, Shopping is a clear reflection of Weather


Mâine vor fi 14 grade, soare și nori, v-ați gândit ce-ar avea nevoie sau în ce dispoziție va fi consumatorul dvs?!

Posted by Dumitru Slonovschi

  1. […] are un efect direct asupra activității de marketing și a vânzărilor. Am mai scris despre weather marketing în trecut. Cercetările ne spun că iarna este sezonul #2 după cheltuieli la cumpărături […]

Lasă un comentariu